Er det svært at pleje dit udseende, efter I har fået børn? Kunne du godt tænke dig at se lidt yngre ud? Håret er en af de vigtigste faktorer, når det gælder ungdom, og du kan virkelig få et yngre look, hvis du vælger at få lavet en hårtransplantation. Læs med i artiklen her og find ud af, hvad en hårtransplantation er, hvordan den bliver lavet og meget mere. Så kan du tage en informeret beslutning om dit valg af en hårtransplantation.

Hvad er en hårtransplantation?

Hår spiller som sagt en vigtig rolle, når det gælder at se yngre og naturlig smuk ud. Derfor vælger mange (både mænd og kvinder) at få foretaget en hårtransplantation for netop at se mere ung ud og mere naturligt smuk ud. Men hvad er en hårtransplantation egentlig? En hårtransplantation er en form for indgreb eller behandling, hvor man flytter noget af ens hår fra et sted til der, hvor man gerne vil have mere fylde. På den måde er det lige dit hår, som vil gro frem igen på de udsatte områder, du er usikker omkring. 

tab af hår kvinde

Hvordan foregår en hårtransplantation?

Ja, hvordan foregår en hårtransplantation så lige? Kort fortalt foregår det ved, at en læge vil flytte dit hår fra nogle sikre zoner og frem i din hårlinje, ved din måne, eller der hvor du har tabt for meget hår (efter din mening). En sikker zone er faktisk bare et af de steder på dit hoved, hvor selve hårsækkene ikke kan blive en del af det såkaldte arvelige hårtab. Altså vil netop disse hårsække blive ved med at vokse. Og det er lige netop det, som skal til for, at de vil begynde at vokse på ny, når håret kommer hen til deres nye hjem (altså ved problemområderne).

Gør det ondt at få en hårtransplantation?

Rigtig mange har tænkt over, om det mon gør ondt at få en hårtransplantation. Det gør det heldigvis ikke. Man bliver nemlig lokalbedøvet i sin hovedbund inden selve behandlingen. For nogle kan det føles lidt ubehageligt under behandlingen eller under bedøvelsen, men ofte er det ikke noget, som kræver yderligere opmærksomhed. Du vil også få noget beroligende under behandlingen, så du bliver helt afslappet og måske døser lidt hen, mens lægerne arbejder på din hovedbund.

ældre mennesker

Hvor lang tid tager en behandling?

Der kan være stor forskel på, hvor lang tid en hårtransplantation tager. Det kommer nemlig an på, hvor meget hår som skal flyttes og plantes på ny i din hovedbund. Ofte tager det mellem seks til otte timer. Men det kan som sagt godt tage både kortere og længere tid. Efter din behandling kan du nogle gange mærke lidt stramhed ved din sikre zone. Ofte vil det dog gå over i løbet af kort tid. Hvis du føler ubehag eller har lidt smerter efter din behandling, kan du tage en helt almindelige Panodil, som gerne skulle lindre det værste af dette ubehag eller små smerter.

Hvis dit hårtab ikke er arveligt, kan du også spise sundt og holde dig i gang for at modvirke mere hårtab end du allerede har oplevet.