Hvis I går og synes der mangler et firbenet familiemedlem i hjemmet, kan det være I skal kigge nærmere på en Staffordshire Bull Terrier. Hvis du ikke allerede kender racen, kan det fortælles, at den er kendt hovedsageligt for to ting – dens stædighed og dens gode hjerte. At den er stædig, skal dog ikke skræmme jer væk, måske er det lige en hund som Staffordshire Bull Terrieren , som ville passe perfekt i jeres hjem. Hvis I vil høre mere om den, og hvad man kan forvente af racen, kan I læse med her. 

Familiehund

Staffordshire Bull Terrier, som også ofte kaldes Staffy, er en god familiehund. Hunden knytter sig tæt til de mennesker, den lever sammen med og kan også sagtens opdrages til at omgås andre hunde. Racen er venlig og nysgerrig og elsker børn. Faktisk er racen fremavlet som familiehund. Hunden fælder minimalt, og den har ingen inderpels. Det betyder, at det er meget nemt at pleje hundens pels. Selvom hundens udseende kunne tyde på, at hunden var en vagthund, er det ikke i dens umiddelbare natur. Racen blev avlet til at være kamphund, og derfor har den det muskuløse udseende. Hunden bærer dog ikke præg af dette ellers og er meget munter og legesyg. 

En Staffy er også en hund, der er meget aktiv. Den har brug for daglig motion, og dette kan enten være leg eller gåture eller anden træning. Dog skal man være opmærksom på, at hunden i de varmere måneder kan have problemer med at komme af med varmen. 

Træning og opdragelse

En Staffy kan som nævnt være stædig, men det skal ikke betyde, at den ikke kan trænes. Faktisk har en Staffy det allerbedst med at være godt trænet og have faste rammer. Racen er generelt meget intelligent, og derfor har den det bedst med at få stimuleret hjernen. Det er vigtigt at træne hunden, fra den er hvalp og vedligeholde træningen igennem hundens liv. Den kan sagtens trænes til at være alene hjemme, man skal blot være opmærksom på, om hunden har fået nok motion – ellers er det der, det kan begynde at gå udover husets møbler. Det er også vigtigt at få hunden socialiseret med andre hunde og mennesker. Dette træner hunden til at være imødekommende og god mod andre mennesker og hunde, den skulle møde livet igennem. Træning af hunden er også vigtig i forhold til stædighed. Opdrages hunden ikke ordentlig, vil den nemlig være meget stædig, og det kan gå udover lydigheden. Alt dette er dog ikke noget, man skal lade sig skræmme af. Det kræver bare god træning og en familie, der går op i sin hund og dens velvære. 

Allergi

Racen hører til de mere allergivenlige hunde. Dette skyldes både, at hunden ikke har underpels, og hvor lidt hunden fælder. Det er nemlig ikke selve hunden, men de partikler, der kan sidde i pelsen, mange er allergiske overfor. Det er dog altid en god ide at spørge en læge, hvis man skulle have mistanke om, at man er meget allergisk inden man køber en hund.