Der findes nok ikke en glædeligere nyhed, end når man får at vide at skal være bedsteforældre! Det er ingen nyhed at små børn er til fryd og stolthed for alle i familien, men – næst efter børnenes forældre, selvfølgelig – står bedsteforældrene bag og er klar til at give deres nye barnebarn alt den kærlighed, omsorg og tryghed, barnet kan rumme. Når børnebørnene er på besøg, skal det helst ikke ende ud i farlige situationer, hvor barnet kommer til at stikke fingeren ind i en stikkontakt eller åbne en tændt ovn, så derfor er det en rigtig god idé at sikre huset inden, så I kan nyde besøget uden at bekymre jer.

Børnebørn

Tag jer god tid

Der er sikkert en hel masse ting, der skal gøres både før og efter barnebarnet er blevet født både for forældrene, men så sandelig også for jer som bedsteforældre. I tiden efter fødslen vil forældrene uden tvivl være meget taknemmelige for al jeres hjælp, hvad enten det handler om at I tager et par ekstra hjemmelavede måltider med eller giver råd eller to. Når børnebørnene skal på besøg hos jer for første gang, er det både en milepæl for jer og for dem, da jeres hjem sikkert vil være et trygt sted at være, hvor tiden går lidt i stå og man kan hygge sig. Som bedsteforælder føler man sig forpligtet til at hjælpe til, når børnebørnene har brug for et sted at være efter børnehave eller skole eller når forældrene gerne vil have en friaften for dem selv.

Huset skal sikres inden besøg

Når børnebørnene skal på besøg i hjemmet, især allerførste gang, er der mange ting der er spændende at røre ved, især for et meget lille barn der er ekstra nysgerrig på alt, hvad der er ukendt. Små børn har det også med at undersøge alt fra skuffer, skabe, ovne – alt hvad de kan komme i nærheden af. Hvad der er allerfarligst for et lille barn at røre ved er udsatte stikdåser og kontakter på væggene, da det højst sandsynligt ikke kender til faren i forvejen. Derfor er det klogt at få en autoriseret el installatør til at kigge jeres hus igennem og ordne potentielle farlige situationer, hvor barnet kan få elektrisk stød og komme til skade. På denne måde er I sikret at jeres hus er trygt at befærde sig, både for voksne og børn. 

Ansæt en elektriker

Ekstra tid og plads til hygge

Når huset er blevet sikret er der mere tid og plads til at I kan hygge jer mere med hinanden og fokusere på kvalitetstiden tilbragt sammen på en dejlig, problemfri eftermiddag i stedet for konstant at bekymre jer om I mangler at gemme en stikdåse på gulvet væk. Så kan I fokusere på at lægge puslespil, lege en leg ude i haven eller gården eller noget helt tredje uden at behøve at holde øje med børnebørnene konstant i frygt for at de pludselig skulle komme ud i farlige situationer, fordi de kommer til at stikke en finger ind i kontakten eller åbner ovndøren for tidligt.