En frank bulldog er en søg og legesyg hund, der godt kan lide at være sammen med andre mennesker. Det er en rigtig selskabshund, der hurtigt søger kontakt og ønsker omsorg. Ja – en fransk bulldog er en rigtig skøn hund, som rigtig mange er glade for. Men der er sikkert noget, du ikke vidste om den lille hund. Her kan du i hvert fald læse 5 sjove informationer om hunderacen.

1: En gammel tyrefægter

I gamle dage brugte man bulldogs som hjælp, når man skulle nedlægge tyre. Det blev en form for underholdning, som fik navnet ”bull baiting”.

2: Tæt på udryddelse 

Efter 1. og 2. verdenskrig var den franske bulldog næsten udryddet. Efterfølgende var der dog en mindre gruppe bulldog-elskere, der begynde at avle racen igen. I dag er den franske bulldog en utrolig populær race, hvilket også yderligere understøttes af, at det var den mest google hunderace i 2017.

3: En følsom hund

Det er ikke kun mennesker, der har følelser. Det har hunde også – og en fransk bulldog er ingen undtagelse! En fransk bulldog er faktisk en meget følsom hund, der kan blive enormt ked af det, hvis den får skæld ud. Man skal derfor passe på med den hårde tone over for hunden.

4: Svært ved at svømme

Mange franske bulldogs har svært ved at svømme. Dette skyldes, at de har meget korte ben samt en tung kropsbygning.

5: Passer ikke som allergihund

Der er også mange, der undrer sig over: Er en fransk bulldog allergivenlig? Som regel siger man, at en fransk bulldog ikke hører til en hunderace, man vurderer som allergivenlig. Det er dog ikke sikkert, at man er allergisk over for hunden, og man kan derfor prøve at være sammen med hunderacen i et stykke inden, man selv anskaffer sig en.