Røgalarmer er skabt til virksomt arbejde – det gælder også når batterierne pilles ud

Ud af det blå lød der en høj hyletone. Min umiddelbare idé gik på, at det var virkelig anstrengende, for havde følelsen af at være udslidt, og havde mest lyst til at sove. Efterfølgende slår det mig, at det er min travle røgalarm, der er sat i gang. Endnu engang er min første indskydelse ikke at søge tilflugt, til trods for en virkelig røgalarm er designet til at leve op til den funktion at varsko om snarlig nød. Min instinktive idé var til gengæld: den røgalarm er utrolig vedvarende!

Øjeblikket sker og jeg bliver klar over, at den udtjente røgalarm blot er defekt, idet undertegnede i en ruf opdager, at det ik’ er ildspåsættelse, der har startet den dens udløsnig. Det er letfatteligt en befrielse at erkende, at min røgalarm udelukkende begyndte på grund af en ufuldkommenhed. Ikke desto mindre består min røgalarm ved med at være generende. Røgalarmer er naturligvis indbygget på en måde sådan, at de ikke bare kan slås fra. Røgalarmer er skabt til så længe verden består at være lydhør. Da jeg opdager, at min røgalarm er begyndt, på grund af den behøver batteri, er min tilfredshed åbenbar stor. Da jeg direkte efterfølgende finder ud af, at røgalarmer er designet således, at dens larm ikke stopper, når batteriet bliver pillet ud, bliver jeg en smule slatten.

Det er let begribeligt for mig det kvikke i sådan, som røgalarmer er produceret. Men alligevel kan jeg ikke abstrahere fra, hvordan min røgalarm ramponerede min søvn! Jeg kunne ganske enkelt ikke slukke min røgalarm, til trods for adskillige utrættelige eksperimenter. Nu føler jeg mig bevares glad for, at der ikke var brand i mit køkken, desuden værdsætter jeg, hvor storartet røgalarmer er lanceret.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.