Min brors små pus kræver frakker fra Dollys by le Petit Tom!

Min søster og min farmor har en stilling i en insitution som pædagogmedhjælper, & skildrer tit betragtninger fra hendes hverdag. Hun har været fastansat i 30 år, & besidder derfor et godt indblik i, hvorledes de små pus og barndommen har forandret sig. Det er interessant at researche i, hvilken plads rollinger besidder i fællesskabet, både fortidigt & aktuelt set. Dét er i sammenhæng med ovenstående, at hendes erfaringer er vigtige!

I vores kulturkreds antages det som essentielt, at de kære små har ret til medbestemmelse. Hvem har ikke overhørt forældre forespørge det mindste barn: Fortrækker du at iklædes kjoler designet af Lovebugs eller By Nord - http://www.smaahjerter.dk/sengetoej-fra-by-nord_454.html, ? Rollinger foræres for mange optioner i dag, hvilket kan risikere at gøre afkommet bims. Børn elsker orden og arrangerede rutiner, men de mange valg, børn bliver stillet overfor kan resultere i at underminere dén strukturering. Afkom kan nemmere trives, hvis deres mor og far fortæller: du bærer trøjen designet af Okker Gokker sammen med bluse designet af Gro - http://www.smaahjerter.dk/boernetoej/gro_345.html, .

Dét er mønsteret i dag, at børn anerkendes som beboere der besidder berettigelserne til medbestemmelse. Før skulle børnene lutter blive set, men ik anerkendes som individer. For øjeblikket iklædes børnene pænt tøj syet af Okker Gokker og Dollys by le Petit Tom - http://www.smaahjerter.dk/boernetoej/dollys_2003.html, , for at portrættere en mesterlig kaste. Men desuden må vores afkom også høres. & det får den følgevirkning, at flere afgørelser ik’ tages på deres vegne, men derimod med de kærlige små. Udgangspunktet med at involvere rollinger seriøst i beslutningsprocesser er en god ting, men det kan resultere i, at man som forælder gør børnene en bjørnetjeneste. Børn trives med faste relationer, og mange valg vedr., om børnene helst ønsker at gå i butikker & indkøbe bukser fra Lovebugs og By Nord, eller om de små pus foretrækker at cykle en tur i skoven har vist sig ikke at være så positiv en idé, som indledningsvis postuleret.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.