Mathiesen A S samt lignende firmanavne

Er du i gang med at starte dit eget aktieselskab op, som for eksempel Mathiesen A/S, og har du ej bestemt dig for, hvad for et navn aktieselskabet skal have? Nedenfor kommer nogle gode råd.

Navnet skal for det første være nemt at huske, og som følge deraf skal det helst ej være langt. Firmanavne på ét ord, som for eksempel Mathiesen A S, el. to ord, som for eksempel Mads Mathiesen A/S el. Mathiesens Biler A S, er nemme at huske. Et firmanavn som eksempelvis Mads Mathiesen og Preben Madsens Elektronik A/S er for langt og af den grund for besværligt at komme i tanke om.

Råd nr. to er, at firmanavnet skal være let at udtale. Et ord som Mathiesen A/S kan alle personer udtale, af den årsag at ordet er et helt ordinært dansk efternavn, hvorimod et indviklet el. meget langt ord eller et udenlandsk ord kan være besværligt for nogle folk at sige, hvilket samtidig kan være med til, at virksomhedsnavnet er besværligt at huske.

Råd tre er, at firmanavnet skal klinge fortrinligt. Adskillige folk vælger et amerikansk virksomhedsnavn, på grund af at de synes, at det klinger bedre og er mere prof. Uanset om du bestemmer dig for dansk, engelsk el. eventuelt et tredje sprog til virksomhedens navn, så må det siges at være væsentligt, at det lyder godt. Du kan bl.a. spørge dine venner hvorvidt de kan lide det.

For det fjerde må navnet gerne sige noget ang. dig og/eller firmaet. Bl.a. kan du anvende dit fornavn eller efternavn eller et ord, som beretter noget ift. dit firma, ligesom med eksemplet Mathiesen A/S såvel som Mathiesens Hvidevarer A S.

For det femte kan du vælge at have et par ord el. et motto knyttet til dit firmanavn, der siger et eller andet omkring dit selskab. F.eks. kan det være Mathiesens Elektronik A/S efterfulgt af ”Byens bedste elektronik”.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.