Mathiesen A S foruden lignende virksomhedsnavne

Står du og skal opstarte et firma, såsom Mathiesen A S, og har du ej valgt, hvad for et navn firmaet skal have? Nedenunder er nogle gode råd om virksomhedsnavne.

Først og fremmest skal firmanavnet være let at huske, og af den årsag bør det ikke være langt. Virksomhedsnavne bestående af ét ord, som for eksempel Mathiesen A S, el. to, som for eksempel Hans Mathiesen A S el. Mathiesens Biler A/S, er lette at komme i tanke om. Et navn som f.eks. Jesper Mathiesen og Preben Nielsens Biler A/S er for langt et navn og pga. det for svært at komme i tanke om.

For det andet skal firmanavnet være let at sige. Alle personer kan sige et ord som Mathiesen A S, pga. at det er et normalt dansk navn, imens et langt eller kompliceret ord el. et fremmedord kan være besværligt for visse folk at sige, hvilket endvidere kan bidrage til, at virksomhedsnavnet er besværligt at komme i tanke om.

Råd tre er, at virksomhedsnavnet skal klinge fortræffeligt. En hel del folk bestemmer sig for et britisk navn, af den årsag at de mener, det lyder bedre plus mere professionelt. Ligegyldigt om du beslutter dig for britisk, dansk el. evt. et helt tredje sprog som dit firmanavn, så er det betydeligt, at virksomhedsnavnet lyder godt. Du kan blandt andet spørge din omgangskreds hvad de mener om virksomhedsnavnet.

Råd fire er, at firmanavnet gerne må sige et eller andet mht. dig og/eller firmaet. Du kan eksempelvis anvende dit for- eller efternavn el. et ord, der fortæller noget om dit firma, ligesom med Mathiesen A/S & Mathiesens Elektronik A/S.

For det femte kan du bestemme at forbinde nogle ord el. en hel sætning til dit virksomhedsnavn, som beretter noget i forhold til din virksomhed. Det kan eksempelvis være Mathiesens Bøger A S efterfulgt af ”Byens bedste bøger”.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.