Langt de fleste bærer rundt på én fordom om det kollegiale samvær på et autoværksted!

Et autoværksted » http://pristorvet.dk/erhverv/auto_vaerksted/, er tit omgærdet af onde fordomme. Jeg rummer en forestilling omkring, at der findes et håndfast miljø. Mange er prompte til at tro, at der findes en rå omgangstone, de ansatte imellem. En del siger mig ergo, at for at kunne være automekaniker » http://pristorvet.dk/erhverv/auto_vaerksted/Automekaniker, skal den enkelte have en kraftig sjæl. Men som nævnt indledningsvis er sådanne anskuelser lutter fordomme, fordi jeg aldrig i livet har været på et autoværksted. På samme tid forholder det sig også så, at jeg ej kender bare en automekaniker…

Imidlertid har mange en idé om hverdagen på et autoværksted. Hvor oprinder disse anskuelser fra? Et bud kunne være, at føromtalte har sin oprindelse i den måde, hvorpå værkstedet udødeliggøres i spillefilm samt i tv. Hér ser vi netop tit, at den sociale måde at være sammen på, iblandt medarbejderne, på et autoværksted er grov. Ovenikøbet er det jævnligt også nogle temmelig endimensionelle gutter, der slider på et autoværksted, og som ikke er de kvikkeste!

Jeg finder det tankevækkende, hvordan der i alle fællesskaber udformes utallige overdrevne mennesketyper, som hver og en, som deler en given nation, er vidende om, hvordan er. Et eksempel på dette er ”en Brian”. ”En Brian” er bemærkelsværdig i denne sammenhæng, da han jævnligt er automekaniker på et autoværksted. Tillige kan han godt lide at gasse op. Og jævnligt er sagen den, at han ikke er så kvik. Dét skal selv sagt understreges, at ”en Brian” jo lige netop er etableret på en fordom, hvor specielle træk tilsammen danner en person, samtlige folk kan identificere. Dog er det essentielt at mindes, at forsimplede antagelser kan få dårlige virkninger for dé personer, der har en hel del til fælles med de forenklede persontyper.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.