Kender I mennesker, som kender bil brands som f.eks. Skoda?

Det er ikke udenfor normalen, at yngre drenge er fascineret af automobiler. De fabulerer herved hyppigt om at blive mekaniker som voksen. På et bilværksted kan de komme helt tæt på dé bilmærker og biler, de er noget så opslugt af, som f.eks. Skoda og Skoda Fabia. Det er vel at mærke selvfølgelig alene hvis, drengene opnår en beskæftigelse på et Skoda værksted.

Det er givet og vidst, at på samme måde som adskillige yngre fyre dagdrømmer om at uddanne sig til mekanikere, ønsker andre gutter om at leve livet som ordenshåndhæver eller sømand. Det er ikke usandt, at de arbejdsfelter ofte ikke er de jobs, unge piger ønsker sig. Unge kvinders drømme for fremtiden gemmer jævnligt ikke en Skoda og ej heller en Skoda Fabia! Ditto lidt, som ungmøer eftertragter at være beskæftiget på et Skoda værksted.

En ungmø vil hyppigt ha’ anderledes planer for livet fremadrettet, som tit består af de traditionelle kvinde jobs såsom bagerjomfru eller frisør. Det interessante tankeeksperiment trænger sig på: ka’ de forskellige gensammensætninger, som henholdsvis piger & drenge er født med, disponerer dem for drømmen om uens jobønsker, eller civiliseres drenge & piger til at fristes af forskellige jobs?

Størstedelen af piger vil ikke kunne beskrive, hvordan en Skoda, eller en Skoda Fabia tager sig ud. Hvis det ikke har deres bevågenhed, vil de ikke være klar over, ligeså lidt, som de nogensinde kommer til at træde ind på et Skoda værksted! Os alle kan ønske, at ligestilling i mellem de to køn bli’r en realitet i en slig grad, at kvinder uden at møde fordomme ka vælge at være beskæftiget på et Skoda værksted, ligeså vel som boys ka’ bortvælge al arbejde med en Skoda & en Skoda Fabia, og i stedet udsøge dén sti, der interesserer dem…

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.