Jeg synes, en høreklinik ville være gavnlig for min farmand

Jeg mener, at min far nok har tinnitus i sit øre, og han har også fået en nedsat hørelse. Tinnitus er en opfattelse af en lyd, man kan have, på trods af at der ikke kommer nogen lyd ind i ørene udefra. Farmand refererer det som, at det ringer i hans øre. Nu har det været der i nogle måneder, og det bliver formentlig mere og mere slemt. Det er meget difficilt for mig, for han har altid været den, der har lagt sit øre til, såfremt jeg ville af med noget, som jeg gik rundt med i tankerne. Fordi han ikke har sin gode hørelse mere, men nedsat hørelse, har vi ikke sludret ligeså meget med hinanden, og jeg længes efter det.

Mit gæt er, at årsagen til, at min farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af for meget støj, for han er forhenværende vejarbejder og brugte ikke høreværn. Der regnes med, at lidelsen tinnitus hænger sammen med ødelagte øreceller i det indre øre, sikkert også på grund af en støjskade. Det minder mig for resten om, at jeg skal huske min bror, der er trommeslager, på, at han skal anvende et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til ørelægen på mandag, der så skal bedømme hans hørelse. Min fars læge vil nok videresende ham til en høreklinik, der skal lave en udførlig undersøgelse af hans hørelse. Nu bedømmes der, om et høreapparat (hearing.siemens.com/dk/da/products/accessories/order/order.html) kan være løsningen på problemet.

Adskillige divergerende slags høreapparater kan man købe, og hvert enkelt høreapparat vil selvfølgelig blive reguleret, så det passer til ens hørenedsættelse. Jeg regner med, at den gamle skal have et høreapparat, som skal sidde bag øret. Høreapparaterne består af 2 genstande; apparatet selv bag på dit øre samt en lydslange, der fører lyden hen til en øreprop i øret og så ind i det, som kaldes trommehinden. De førnævnte høreapparater skal blive anvendt ved vanskelige høreproblemer samt til dem, som har brug for tilpasning af lyden. Det er ens egen beslutning, om man vil behandles samt tage imod høreapparatet omkostningsfrit fra officielle høreklinikker, eller hvorvidt man vil have et økonomisk bidrag til at få høreapparatet fra en blåstemplet privat høreklinik eller fra en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Min mening er, at det er luksuriøst, at det kan fås helt gratis hos en høreklinik. Høreklinikker sørger, så vidt jeg har hørt, godt for deres patienter.

Far har som sagt været på en støjende arbejdsplads, og det var jo alvorligt talt en nødvendighed at bruge høreværn, er min far et eksempel på, da for støjende et arbejdsmiljø som sagt kan give dig høreskade. Jeg har hørt, at cirka tres % af de mennesker, der arbejder i et larmende miljø, ej bruger høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et rockband, og jeg har på fornemmelsen, at han også får et høreproblem, hvis han ikke snarest muligt begynder at benytte et musikerhøreværn, mens han spiller.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.