Formidabelt mange teenagere er uden tvivl interesserede i at iklæde sig de allermest lækre sidste skoledag kostumer.

For fantastisk mange er sidste skoledag en dag, de har i sinde at huske hele livet. Adskillige ser frem til deres sidste skoledag virkelig mange dage i forvejen. En ungs sidste skoledag kan betegnes som en overgangsrite. På samme vis som konfirmationen, fremhæver den sidste skoledag udviklingsfasen fra barndom til voksen. Lige på den anden side lurer dagligdagen som voksen med de dertilhørende gøremål. Det er vedkommende i denne kontekst, at modsætningsforholdet mellem barn & voksen er et skel, som blev til i den moderne epoke. Såfremt man ser historisk på dét, er denne skelnen bestemt ik naturgivent, men derimod noget, som er skabt i en bestemt epoke. Og det er lige præcis dét en gennemgribende undersøgelse er i stand til at afsløre. Jeg husker som var det i går min sidste skoledag, hvor samtlige elever havde været ude og investere i sidste skoledag kostumer. Mine bedste veninder og jeg havde investeret i de samme frakker – vi ville forestille Pink Ladies – som fra min yndlingsfilm Grease.

Som et voksent menneske erindrer jeg tit min sidste skoledag. Jeg har taget en lang videregående uddannelse og er idag kulturhistoriker, & har af den grund udforsket de betydninger, piger og drenge sammenkæder med deres sidste skoledag. For de fleste unge mennesker er deres sidste skoledag væsentlig, og megen forskning har udforsket, hvilke betydninger, som sidste skoledag får tilskrevet. Jeg jobber med at greje, hvordan mennesker begår sig. Kollegaer og jeg har gennemført et feltarbejde i forbindelse med en sidste skoledag, hvor vi i fællesskab optrævlede elevernes brug af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en nytænkende bog ud af, som akkurat nu er blevet udgivet. Så hvis I vil finde glæde i at lære ekstremt meget mere om den sidste skoledag som kulturfænomen, kan de folk bruge gysser på mine kollegaers og min undersøgelse i den nærmeste Academic Books lige nu… Det er fascinerende argumenter, vil jeg garantere. En bog, der med sikkerhed vil forstørre jeres tilgang til verden, & dét er aldrig nogensinde dårligt!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.