Fordele, ulemper og andre overvejelser omkring trægulv, laminatgulv, parketgulv og gulvtæpper

I mit og mandens bestandige istandssættelsesprojekt med at foretage forbedringer og restaurere vores gamle villa skal vi snart beslutte os for gulve til villaen. Det spontane valg er et flot trægulv, men så kan vi både udvælge et halvdyrt parketgulv, et billigere laminatgulv, og hvorvidt min mand og mig for eksempel hellere vil have gulvtæpper ved sengen, hvor vi skal gå med bare fødder.

Min mand og mig gør os kloge på renovering og håndværk for tiden. Inden jeg og min mand var kommet til overvejelser om gulvene, så tænkte vi uden de store overvejelser på trægulv som jeg og min mand var enstemmige omkring. Men derefter opfangede vi at et styks trægulv er bestemt ikk kun er et trægulv. Akkenej trægulvet kan fås som parketgulv, massivt trægulv eller laminatgulv.

Peter og moi har fået foreslået at tiltænke et mere moderne gulv og matche det med lækre gulvtæpper. Gulvtæpper er eventuelt ikke synderlig hensigtsmæssigt, når nu jeg og min mand drømmer om at få en til tider beskidt bomuldshund. Derimod er gulvtæpper lunt hvor vi sover.

Der er samstemmighed herhjemme om at parketgulv lagt i fiskebensmønstre virker rigtig fint og vidst også kostbart. Dog har parketgulv lang slidstyrke som man kan afhøvle på ofte. Det kan du vidst ikk lige så enkelt med et laminatgulv, der endvidere syner en kende unaturlig at se på. Derimod kan man enkelt montere et laminatgulv oven på vores eksisterende og overfladebehandling er ik noget der behøves. Endvidere er et styks laminatgulv ligetil at bibeholde.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.