Et firmanavn, der er let at huske – Mathiesen A/S

Kunne du godt tænke dig at starte dit eget firma, som blandt andet Mathiesen A/S - http://www.computerworld.dk/brancheguiden/nyheder/mathiesenas, , og har du ikke bestemt dig for, hvilket navn firmaet skal have? Nedenunder er nogle gode råd ang. virksomhedsnavne…

Virksomhedsnavnet skal for det første være nemt at komme i tanke om, og dermed bør navnet være kort. Firmanavne bestående af eet ord, såsom Mathiesen A S - https://www.linkedin.com/company/mathiesen-as, , el. to ord, som eksempelvis Ole Mathiesen A S eller Mathiesens Møbler A S, er lette at huske. Et virksomhedsnavn som bl.a. Claus Mathiesen og Henrik Clausens Møbler A S er for langt og af den årsag for svært at huske.

Råd nr. to er, at firmanavnet skal være nemt at udtale. Et ord som Mathiesen A/S kan alle udtale, da ordet er et almindeligt navn, imens et meget langt el. kompliceret ord eller et ikke-dansk ord er svært for nogle personer at sige, og dette kan desuden være med til, at virksomhedsnavnet bliver besværligt at huske.

Råd nr. tre er, at virksomhedsnavnet skal klinge fortrinligt. Et væld af personer vælger et amerikansk navn, af den grund at de synes, det klinger bedre og er mere professionelt. Hvad enten du vælger amerikansk, dansk el. eventuelt et tredje sprog til virksomhedens navn, så må det siges at være vigtigt, at det lyder godt. Spørg gerne din familie hvorvidt de synes godt om det.

Råd fire er, at virksomhedsnavnet gerne må sige noget ang. dig eller dit firma. For eksempel kan du bruge dit for- eller efternavn eller et ord, som beretter noget omkring selskabet, ligesom med eksemplet Mathiesen A S og Mathiesens Biler A S.

Du kan for det femte beslutte at forbinde et par ord eller et motto til dit virksomhedsnavn, der beskriver dit selskab. Eksempelvis kan det være: ”Mathiesens Biler A S – Byens bedste biler”.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.