En facaderens og facadeimprægnering forøger facadens holdbarhed

For alle virksomheder er facaderensning en smart metode til at opbygge og vedligeholde et attraktivt image blandt interessenter som fx kunder eller investorer. En velholdt facade signalerer nemlig en professionel virksomhed. Desuden er en grundig facaderens samt en facadeimprægnering bagefter en investering i at bibeholde sunde bygningskonstruktioner. I fald virksomhedens facade fremstår slidt, er det af den grund smart at ansætte et kompetent facaderensningsfirma til at give bygningsfacaden ny glans med en facaderensning.

I Skandinavien har vi som udgangspunkt et omskifteligt klima med omfattende forskelle i temperatur og nedbørsmængder. Endvidere sætter partikler og os fra trafikken og biologiske gevækster som f.eks. alger, svampe eller mos betragtelige spor på en hvilken som helst facade over tid. Denne form for gevækster kan være årsag til fugt- og frostskader i murværket. Af den grund er en ordentlig facaderensning, der effektivt borttager al skadelig trafikforurening såvel som biologisk vækst fra bygningsfacaden, med garanti en attraktiv investering i fremtiden.

En professionel facaderens kan i mange tilfælde gå an eller blive udført som det første trin af en mere gennemgribende renovation af en facade. Samtidig findes der talrige former for facaderensning, mens det optimale valg af fremgangsmåde kan træffes på baggrund af, hvilke bygningsmaterialer jeres virksomheds facade er opbygget i. Dertil tages der stilling til, om det blot er forureningspartikler foruden alger, mos og svampe, som har samlet og nu skal fjernes eller, om der oven i købet er en tidligere påført facadeimprægnering eller anden overfladebehandling, der desuden skal afrenses.

Bagefter beslutningen om, at jeres virksomhed har et ønske om at få en facadeafrensning, er en realitet, vil det ofte være en god idé at indhente tilbud med prisoverslag fra mindst tre specialister inden for facaderens og facadeimprægnering. Firmaet, som I ender med at vælge, vil efter kontrakten er underskrevet i fællesskab med en eller flere af jeres repræsentanter beslutte, hvad for en metode til facaderensning og –imprægnering, der bedst tilfredsstiller jeres firmas aktuelle behov. I den forbindelse tager servicefirmaet bl.a. højde for, hvor højt jeres reelle budget for en facaderens og eventuel facadeimprægnering er og hvor mild en fremgangsmåde, der vil være bidende nødvendig som en følge af bygningsfacadens stand og materialer.

Flertallet af facadefirmer vil udrydde mulige alger og svampe på bygningskonstruktionen, før eksperterne går i gang med den egentlige facaderens. Derefter er en grundig højtryksspuling af bygningsfacaden med hedt eller i nogle tilfælde tilfælde koldt vand, der på baggrund af bygningens konstruktion og forfatning måske er iblandet en kemisk opløsning, den oftest benyttede fremgangsmåde til en ordentlig facaderensning. Afslutningsvist vil eksperterne fra servicefirmaet som regel give facaden en facadeimprægnering, der bevarer den nyrensede bygning sund og flot i op til 20 år.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.