Beskæftigelsen som landinspektør er slet ikke prestigefyldt – hvad er forklaringen på det…

Registrering af land har fra verdens start været afgørende for etableringen af nationer. Mange bydannelser er således ubetinget dannet på baggrund af kort udarbejdet af en landinspektør - http://pristorvet.dk/erhverv/landinspektoerer/, . En kvalificeret landmåler - http://pristorvet.dk/erhverv/landinspektoerer/landmaaler, var priceless, siden opmåleren var i stand til at tegne bykort over staden. En landinspektør opridsede bykort over stadens afgrænsninger, som var altafgørende for at kunne stadfæste ejerskab over kolonien! Også nu til dags bestrider en landmåler den opgave at fastlægge skel for rettigheder over jordbesiddelser.

Jobbet som landinspektør er et rimeligt ringeagtet erhverv, uanset den centrale vigtighed, opmåling havde og har for samfundet, og rettigheder over land.

Jobbet som landmåler er indviklet, og det kræver en erfaren landinspektør. Endskønt, er der vel en del, der ikke vil kunne belyse eksakt, hvad en landinspektør beskæftiger sig med. Det er ej det samme fra nation til nation, hvilke erhverv, der ses som essentielle…

Både nu om stunder og fortidigt beset er en landmåler vigtig for et fællesskabs opretholdelse. Projektet korttegneren fører ud i livet, er af en nødvendig art, men så snart landinspektørene render omkring på sidegaderne holdende på essentielt gear, ser det ik’ ud af noget som helst. Adskillige argumenterer for, at det er bevæggrunden for, at mange ik forstår, hvor altafgørende en landinspektør er. Adskillige husker ihvertfald ikke mange børn, som stræber efter at blive landmåler, når de er voksne… Mange synes absolut ik, beskæftigelsen som opmåler vinder dén blåstempling, det fortjener… & det er højst sandsynligt årsagen til, at det ikke er flere børns ønskestilling.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.