Alternativet for farmand er muligvis et høreapparat

Min mening er, at farmand måske har tinnitus, og han har desuden fået nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en lydopfattelse, som man kan have i ørene, trods der ej kommer lyd ind i øret fra omverdenen. Min far refererer det som en ringen i hans øre. Det har stået på i nogle måneder, og det bliver kun værre og værre. Jeg synes, det er meget hårdt for mig, for han har altid været det menneske, der lagde sit øre til, hvis jeg har haft brug for at fortælle noget, som jeg gik rundt med i hovedet. Nu hvor han ikke har sin gode hørelse mere, tværtimod en nedsat hørelse, har jeg ikke knevret helt ligeså meget med ham. Og jeg længes efter det.

Anledningen til, at farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, for han har været tømrer i sine unge dage og benyttede ikke høreværn. Det er i hvert fald mit gæt. Der formodes, at lidelsen tinnitus skyldes bristede hårceller i sneglen i det indre øre, nok også på grund af en skade forårsaget af støj. Det minder mig om, at jeg skal huske min bror, der er trommeslager, på, at han skal anvende et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til hans læge på tirsdag, som kan lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Vedkommende vil sandsynligvis sende ham til en høreklinik, som skal lave et omhyggeligt eftersyn af hørelsen. Nu bedømmes der, om løsningen på problemet er et høreapparat.

Man kan købe flere uens slags høreapparater, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive tilpasset, så det kan passe til hørenedsættelsen. Jeg gætter på, at min far skal have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne er lavet af to genstande: selve apparatet bag på ørerne plus et småt lydrør, som leder lyden ned til en prop i øret og så ind i trommehinden. De omtalte høreapparater benyttes til dem med slemme hørenedsættelser og til mennesker, der skal kunne justere lyden. Det er op til en selv, hvorvidt man gerne vil behandles og tage imod høreapparatet omkostningsfrit fra de officielle høreklinikker, eller om man godt kunne tænke sig ydelse til at få høreapparatet fra en anerkendt privatejet høreklinik/ved forhandlere, der er i samarbejde med høreklinikker. Jeg synes, at det er flot, at du kan modtage det omkostningsfrit af en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Som tidligere sagt har farmand arbejdet på en støjfyldt arbejdsplads, og det var jo alvorligt talt en nødvendighed at gøre brug af høreværn, er han et godt eksempel på, da for høje lyde som sagt måske vil give dig høreskade. Jeg har hørt, at sådan cirka 60 procent af dem, som arbejder i et støjfyldt miljø, ikke anvender høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et band, og jeg er sikker på, at også han får nedsat hørelse, såfremt han ikke snart begynder at anvende et musikerhøreværn, imens han er ude at give koncert.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>